- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele pane sunt delicioase si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4 vinete
- 6 linguri cu faina, (2 linguri pentru suport, 4 linguri pentru aluat),
- 1 ceasca mare cu apa minerala
- sare
- piper macinat
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli vinetele, le tai felii, le presari cu sare si le lasi pe un platou de portelan, cu o greutate deasupra. Dupa 1 ora le speli, le usuci in prosop curat si le treci prin faina.
- Faci un aluat din faina si apa minerala sau sifon, piperezi. Treci vinetele infainate prin aluat si le prajesti in ulei incins. Le scoti pe servetele, le asezi pe platou mare, decorat cu rosii felii si gogosari cruzi, taiati sferturi.
- Servesti vinetele ca aperitiv, cu putina paine prajita.