- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cremoase le puteti servi calde sau reci, atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 7 oua
- 200 gr unt
- 150 gr faina
- 300 ml laptte
- 70 gr zahar pudra
- vanilie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si se amesteca cu faina, apoi cu galbenusurile. Se subtiaza compozitia cu lapte rece. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza in compozitia de mai sus.
- Clatitele se prajesc la fel ca si cele obisnuite, cu deosebirea ca trebuie sa aiba o grosime de 1,5 cm si se prajesc doar pe o parte.
- Se pun una peste alta, pe un platou termorezistent, dupa ce fiecare a fost presarata cu zahar pe partea neprajita. Ultima clatita nu se pudreaza cu zahar. inainte de a fi servite se dau 5-10 minute la cuptor.