Clatite crocante-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste clatite crocante trebuie sa le preparati ori de cate ori aveti ocazia, pentru ca sunt aromate si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 500 ml lapte
    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar pudra
    • 5 oua
    • 1 lamaie
    • 1/2 lingurita sare
    • 200 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se incalzesc laptele si apa intr-o craticioara. Se pune intr-un vas faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in doua recipiente. Se spala lamaia, se sterge, se curata jumatate din coaja si se taie foarte fin. Se inglobeaza in pasta de faina galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul topit.
  2. Se amesteca bine totul, pana se obtine o crema. Cu mixerul, se bat albusurile foarte tare, se inglobeaza usor in crema. Se ia din compozitie cu un polonic mic si se prajesc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa foarte putin cu grasime. Clatitele bine rumenite, se servesc fierbinti, pudrate cu zahar.

Recomandari

Aperitive