- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu spanac sau stevie este un aperitiv apetisant, satios si foarte gustos.
Ingrediente
- 500 gr spanac sau 4-6 legaturi mari de stevie
- 50 gr unt
- 2 oua
- 3 linguri cu faina
- 1 praf de copt
- sare
- 100 gr parmezan sau cascaval ras
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti spanacul frunza cu frunza il speli in 2-3 ape reci sau caldute, il pui sa clocoteasca 2-3 minute,apoi il scurgi si-l toci marunt. Daca folosesti stevie, o cureti de nervurile tari, o speli in mai multe ape, o toci fasii si o calesti in unt pana devine un piure gros.
- Spanacul il amesteci pe foc mic cu unt, 2 oua batute spuma, faina desfacuta in putina apa, sare, cascaval sau parmezan ras. Umbli in amestec cu lingura de lemn si dupa 2 minute, cand amestecul este omogen, tragi vasul de pe foc, pui praful de copt, amesteci iar si torni in forma de chec sau in forme mici de tarte, coci la foc viu 20 minute.
- Scoti pe un platou si servesti pateurile calde, cu vin rosu sau rose.