- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de peste este un pate delicios, satios si plin de vitamine, pe care il puteti servi chiar si a doua zi la micul dejun.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 1/2 lamaie
- 2 conserve de peste in ulei (macrou, ton sau sardele)
- sare
- piper
- 1 ceapa mijlocie de apa
- legume de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Scoti pestele din conserve, il speli cu apa rece, il scurgi si-l cureti de oase, apoi il treci prin masina de tocat sau il toci marunt cu un cutit ascutit.
- Amesteci cu zeama de la ceapa trecuta pe razatoarea mica si cu zeama de lamaie, dupa gust. Sarezi si piperezi , apoi omogenizezi amestecul. Adaugi amestecul peste untul frecat, folosind o lingura de lemn, cel putin 5 minute si omogenizezi cele doua amestecuri.
- Pasta obtinuta o asezi in piramida pe farfurie, pui stive mici de 3-4 felii de paine prajita in jurul pastei sau tartinezi painea, decorezi cu legume de sezon: felii subtiri de rosii, ardei sau castraveti (sau andive, castraveti si gogosari murati, gulii taiate felii subtiri - in timpul iernii). Servesti cu vin alb.