- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu ciuperci este o reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.
Ingrediente
- 10 rosii
- 500 gr ciuperci
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 catel de usturoi
- sos de rosii
- 3 cepe
- 3 linguri ulei sau 30 gr unt
- zeama de carne
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se aleg rosii tari, proaspete, se taie un capacel unde a fost codita si se pun cu gura in jos sa se scurga. Se spala bine ciupercile si se curata codita de varful care a stat in pamant, apoi se toaca marunt.
- Ceapa se toaca marunt si se pune cu ciupercile intr-o cratita cu unt sau ulei, sa se caleasca impreuna. Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga usturoiul tocat marunt, verdeata, sare, piper, o ceasca de zeama de carne sau apa, 2 linguri de pesmet si se amesteca, pe foc, pana se ingroasa compozitia.
- Se umplu rosiile, se asaza intr-o tava, se stropesc cu ulei, se toarna peste ele sos de rosii si se introduc la cuptor sa se coaca. Ciupercile ramase se pot aseza printre rosii.