- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu ghimbir sunt foarte gustoase si bune, ghimbirul oferind o aroma unica.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 8 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 200 gr faina
- 100 ml rom
- 2 lingurite ghimbir ras
- 1 lingura zahar
PENTRU SERVIT:
- 50 gr unt pentru prajit
- 2 linguri rom
- 2 linguri zahar
Instructiuni de preparare
- Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si se incorporeaza incet faina si laptele amestecand foarte bine compozitia.
- Se stropeste ghimbirul cu romul, se adauga 1 lingura de zahar si se incorporeaza in aluatul de clatite. Se prajesc clatite subtiri in tigaia unsa cu unt. Cand sunt gata, clatitele se ruleaza, se stropesc cu rom, se presara cu zahar si se servesc calde.