- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleacul umplut este un preparat de toamna, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 dovleac de 3 kg
- 10 gr zahar pudra
- 500 gr carne de vita
- 1 lingurita piper macinat
- 2 cepe
- 1 lingurita sare
- 500 gr hrisca
- 5 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 20 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Dovleacul se spala, se taie un capac, se goleste de seminte si se curata de miez, lasandu-i coaja foarte subtire, fara a o gauri, Dupa ce dovleacul a fost curatat, se presara sare, piper si zahar in interior si se introduce la cuptor pentru o ora.
- Pentru umplutura, se pune hrisca intr-o tigaie, adaugand apa si putin ulei. Se lasa sa se umfle putin compozitia.
- In alta tigaie, s einabuse carnea in uleiul de masline, impreuna cu bucatile de dovleac ramase de la curatarea dovleacului si ceapa tocata marunt. Se potriveste gustul de sare si piper, iar cand este gata se lasa sa se raceasca.
- Se scoate dovleacul din cuptor si se umple cu carnea tocata amestecata cu dovleacul, apoi se adauga hrisca pregatita, cateii de usturoi si acoperi dovleacul cu capac. Pentru a avea o culoare mai frumoasa s eunge dovleacul cu ulei de floarea-soarelui.
- Se coace dovleacul o ora invelit in hartie de copt, apoi se lasa asa se racoreasca cateva minute inainte de a-l servi.