- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante umplute cu peste trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si satioase.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 3 oua
- 20 linguri faina
- 1 l sifon sau apa minerala
- 1/2 lingurita cu sare
- 3 linguri cu ulei
- PENTRU UMPLUTURA:
- 2 scrumbii sarate sau 3 conserve de sardele
- 2 oua fierte
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 felie telemea
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ore
- Faceti clatitele si asezati-le pe un platou mai mare.
- Spalati pestele (daca folositi sardele, aruncati uleiul), scoateti oasele, taiati-l felii mari.
- Tocati pestele, amestecati cu ouale fierte trecute pe razatoare, cu franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa, telemea data pe razatoare, marar tocat, unt si putin piper macinat.
- Framantati amestecul cu mana uda si apoi umpleti clatitele, rulati si asezati-le in forma unsa cu ulei. Puneti forma in cuptorul cald pentru 30 de minute si lasati sa se rumeneasca clatitele usor.
- Cand stingeti focul adaugati laptele (dulce sau acru), lasati forma in cuptor.
- Serviti mancarea calda, langa rosii felii sau castraveti murati, vin alb.