Clatite picante umplute cu peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu peste trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si satioase.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 3 oua
    • 20 linguri faina
    • 1 l sifon sau apa minerala
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 3 linguri cu ulei
    • PENTRU UMPLUTURA:
    • 2 scrumbii sarate sau 3 conserve de sardele
    • 2 oua fierte
    • 200 ml lapte
    • 150 ml ulei
    • 1 felie telemea

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Faceti clatitele si asezati-le pe un platou mai mare.
  2. Spalati pestele (daca folositi sardele, aruncati uleiul), scoateti oasele, taiati-l felii mari.
  3. Tocati pestele, amestecati cu ouale fierte trecute pe razatoare, cu franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa, telemea data pe razatoare, marar tocat, unt si putin piper macinat.
  4. Framantati amestecul cu mana uda si apoi umpleti clatitele, rulati si asezati-le in forma unsa cu ulei. Puneti forma in cuptorul cald pentru 30 de minute si lasati sa se rumeneasca clatitele usor.
  5. Cand stingeti focul adaugati laptele (dulce sau acru), lasati forma in cuptor.
  6. Serviti mancarea calda, langa rosii felii sau castraveti murati, vin alb.

Recomandari

Aperitive