- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante umplute cu resturi de friptura si ficat pot fi servite atat ca gustare cat si ca fel principal, fiind satioase si foarte gustoase.
Ingrediente
- 14-16 clatite
- 200 gr friptura rece
- 200 gr ficatei de pasare sau de vita
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- verdeata tocata
- 1 ou
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ore
- Pregatiti clatitele dupa reteta cunoscuta. Folositi apa minerala sau sifon pentru ca aluatul sa nu se prinda de tigaie. Dupa ce le-ati rumenit usor in ulei, strangeti clatitele pe platou.
- Tocati marunt carnea (folositi resturile care au ramas de la o masa mai bogata) si amestecati cu ficateii fierti si tocati felii. Peste acest amestec puneti ceapa tocata si 2 linguri cu ulei si caliti cu vasul acoperit 5-6 minute.
- Raciti amestecul 15 minute, amestecati cu oul crud, verdeata tocata, sare si piper macinat. Framantati amestecul cu mana umeda, apoi umpleti clatitele, rulati si asezati-le in randuri stranse in forma de sticla termorezistenta, in care ati turnat uleiul ramas.
- Puneti forma in cuptorul fierbinte pentru jumatate de ora, apoi serviti-le langa o salata de sezon si vin alb.