Paine de ciocolata cu rom

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea de ciocolata cu rom este un aperitiv numai bun la mesele in familie.

Ingrediente

    • 250 gr ciocolata amaruie
    • 250 gr unt
    • 250 gr biscuiti
    • 3 oua
    • 100 gr cirese confiate
    • 100 gr alune, nuci, migdale amestecate
    • 3 linguri rom
    • 100 gr zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul pana se albesc.
  2. Se taie fin nucile, alunele si midgalele, se pun impreuna cu ciresele confiate intr-un castron si se toarna deasupra romul. Se rup biscuitii si se pun in castron peste fructe. Se amesteca. Se tapeteaza o forma cu folie alimetara, se toarna preparatul si se pune in congelator.
  3. Dupa 4 ore se scoate prajitura si se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.

Recomandari

Aperitive