- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea de ciocolata cu rom este un aperitiv numai bun la mesele in familie.
Ingrediente
- 250 gr ciocolata amaruie
- 250 gr unt
- 250 gr biscuiti
- 3 oua
- 100 gr cirese confiate
- 100 gr alune, nuci, migdale amestecate
- 3 linguri rom
- 100 gr zahar tos
Instructiuni de preparare
- Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul pana se albesc.
- Se taie fin nucile, alunele si midgalele, se pun impreuna cu ciresele confiate intr-un castron si se toarna deasupra romul. Se rup biscuitii si se pun in castron peste fructe. Se amesteca. Se tapeteaza o forma cu folie alimetara, se toarna preparatul si se pune in congelator.
- Dupa 4 ore se scoate prajitura si se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.