- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu nuci sunt deliciosi si numai buni pentru un mic dejun satios si gustos.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 150 gr faina
- 50 gr gris
- 30 ml ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr nuci macinate
- 5 linguri lapte
- 1 lingura zahar
- zahar vanilat
- 2 linguri zahar tos
Instructiuni de preparare
- Se face umplutura: se pun nucile intr-o craticioara, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topeste zaharul si se obtine o crema groasa.
- Se sparg ouale intr-un castron si se amesteca cu uleiul, faina si grisul, apoi se framanta bine cca 5 minute pana ce aluatul se desprinde de pe maini Se pudreaza planseta cu faina, se pune aluatul, se presara cu faina si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
- Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de cca 2 mm grosime si se taie patrate cu latura de 5 cm. Se imparte umplutura pe fiecare patrat, apoi se indoaie patratele in forma de triunghi, se ung marginile cu apa si se lipesc.
- Se pune apa intr-o cratita mai mare, se adauga putina sare si, cand apa clocoteste, se da drumul coltunasilor in apa. Se fierb 20 de minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa coltunasii in apa 30 de minute. Se scot cu spumiera si se servesc calzi, presarati cu zahar.