Cosulete din dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosulete din dovlecei sunt delicioase, apetisante si foarte aromate.Cosuletele din dovlecei se pot servi atat ca aperitive cat si ca gustare delicioasa de dupa masa.

Ingrediente

    • dovlecei
    • spanac proaspat
    • parmezan ras
    • unt
    • sare
    • piper macinat
    • branza gorgonzola sau orice alt tip de cascaval usor sarat
    • bacon afumat
    • pesmet
    • ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Pesmetul de amesteca cu 100 gr de parmezan ras, apoi se da la rece. Spanacul se curata, se spala si se caleste pentru cateva minute intr-o tigaie cu unt incalzit, se adauga sare, piper si 50 gr de parmezan ras, apoi se lasa sa fiarba, la foc mic.
  2. baconul se taie suvite care se adauga apoi in tigaie peste spanac. Dovleceii se spala, se taie cotoarele si se taie apoi pe lungime, avand grije ca feliile sa fie cam de 0.5 cm. Se stopesc feliile de dovlecei cu sare, se lasa 5 minuet ca sa se scurga apa, apoi se streg si se rumenesc putin pe ambele parti, avand grije sa nu se rumeneasca prea tare ci doar sa se inmoaie.
  3. Se intercaleza 4 felii de dovlecel, se asaza in mijloc o lingura de amestec cu spanac, se adauga un cubulet mic de gorgonzola, putin parmezan ras, apoi se inchide cosuletul.
  4. Dupe ce ati terminat de preparat cosuletele, se ung cu ulei de masline si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se baga in cuptorul incins pana cand incep sa se rumeneasca.
  5. Scoateti tava din cuptor, transferati cosuletele pe un pltou si le puteti servi.

Recomandari

Aperitive