- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca vreti sa preparati un aperitiv foarte bun dar foarte deosebit in acelasi timp, va recomandam crochetele de cartofi cu ciuperci, o adevarat incantare pentru papilele gustative ale celor care le vor incerca.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 ceaoa
- 100 gr faina
- 50 gr unt
- 200 gr ciuperci
- 2 oua
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala si se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Se spala bine ciupercile, se taie felii si impreuna cu ceapa tocata marunt si 30 gr unt se pun intr-o cratita sa se caleasca, pe foc, pana scade apa lasata de ele si se rumenesc usor.
- In pasta de cartofi se pun ouale, sare, piper, faina si se framanta bine, apoi se intinde, o foaie cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina. Se taie foaia in patrate, iar in fiecare patrat se pun cateva ciuperci, apoi se ruleaza apasand marginile.
- Se unge o tava cu unt, se pun crochetele si se introduc in cuptor. Cand sunt rumenite frumos, se scoate tava din cuptor si se poate servi.