- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofi umpluti sunt deliciosi si se pot servi la orice masa a zilei. Pentru a varia mereu gustul ei se pot umple si cu alte umpluturi precum sunca, ciuperci sau ceapa.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- patrunjel verde
- 2 linguri pesmet
- 100 gr unt
- 100 gr branza rasa
- hatmatuchi
- sos alb
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala foarte bine, chiar cu o perie, cartofii si se coc in cuptor. Cand sunt copti, se scot, se taie in doua, se scoate usor miezul cu lingurita fara sa se rupa coaja.
- Se da miezul de cartof prin masina de tocat, se adauga sare, piper, o lingura cu unt, oul, branza rasa, putin sos alb facut dintr-o lingura de faina, o lingurita de unt si lapte. Se amesteca totul cu verdeata tocata marunt, se umplu cojile de cartofi, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si pesmet si se introduce tava in cuptor sa se gratineze. Cand s-au rumenit se scoate tava din cuptor si se poate servi.