Painite de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painitele de cartofi sunt foarte gustoase, ele pentru multi dintre noi fiind ca o amintire a anilor copilariei de la tara.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 120 ml lapte proaspat
    • 1 ou
    • 2 linguri unt
    • 10 gr drojdie
    • 300 gr faina
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare, apoi se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu  1 lingura de unt, laptele, drojdia inmuiata in putin lapte, sare, piper,  faina, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se framanta bine aluatul care apoi se lasa sa creasca.
  2. Se iau din aluat bucati de marimea unui mar mic, se modeleaza in forma de sfera si se asaza intr-o tava unsa cu unt, apoi se introduc in cuptorul incins sa se coaca. Painicile de cartofi se servesc calde.

Recomandari

Aperitive