- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painitele de cartofi sunt foarte gustoase, ele pentru multi dintre noi fiind ca o amintire a anilor copilariei de la tara.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 120 ml lapte proaspat
- 1 ou
- 2 linguri unt
- 10 gr drojdie
- 300 gr faina
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare, apoi se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu 1 lingura de unt, laptele, drojdia inmuiata in putin lapte, sare, piper, faina, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se framanta bine aluatul care apoi se lasa sa creasca.
- Se iau din aluat bucati de marimea unui mar mic, se modeleaza in forma de sfera si se asaza intr-o tava unsa cu unt, apoi se introduc in cuptorul incins sa se coaca. Painicile de cartofi se servesc calde.