File de peste spada cu piper verde si rosu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de peste spada cu piper verde si rosu este un preparat usor, care se poate servi ca aperitiv, alaturi de o garnitura delicioasa de legume.Fileul de peste spada cu piper verde si rosu este un preparat perfect pentru zilele caniculare de vara deoare

Ingrediente

    • 50 ml ulei de masline
    • 250 ml lapte proaspat
    • 5 gr piper rosu
    • 10 gr piper verde
    • 5 gr sare
    • 500 gr file subtire de peste spada

Instructiuni de preparare

  1. Fileurile de peste se spala, apoi se asaza intr-un vas termorezistent si se baga la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intre timp se prepara sosul amestecand intr-un castron laptele cu boabele de piper verde si roz, putina sare si ulei de masline. Se amesteca totul cu un tel pentru a se combina placut aromele, iar pasta obtinuta se toarna peste fileurile de peste. Se acopera vasul cu folie alimentara si se baga in frigider pentru cel putin 4 ore.
  3. Se scoate vasul din frigider, se da putin cu o spatula printre fileurile de peste, apoi se baga vasul la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu.
  4. Dupa cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor si se poate servi, adaugand in momentul servirii felii de lamaie.

Recomandari

Aperitive