- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de peste spada cu piper verde si rosu este un preparat usor, care se poate servi ca aperitiv, alaturi de o garnitura delicioasa de legume.Fileul de peste spada cu piper verde si rosu este un preparat perfect pentru zilele caniculare de vara deoare
Ingrediente
- 50 ml ulei de masline
- 250 ml lapte proaspat
- 5 gr piper rosu
- 10 gr piper verde
- 5 gr sare
- 500 gr file subtire de peste spada
Instructiuni de preparare
- Fileurile de peste se spala, apoi se asaza intr-un vas termorezistent si se baga la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp se prepara sosul amestecand intr-un castron laptele cu boabele de piper verde si roz, putina sare si ulei de masline. Se amesteca totul cu un tel pentru a se combina placut aromele, iar pasta obtinuta se toarna peste fileurile de peste. Se acopera vasul cu folie alimentara si se baga in frigider pentru cel putin 4 ore.
- Se scoate vasul din frigider, se da putin cu o spatula printre fileurile de peste, apoi se baga vasul la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu.
- Dupa cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor si se poate servi, adaugand in momentul servirii felii de lamaie.