Fondu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fondu este o mancare elvetiana, delicioasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 250 gr svaiter
    • 350 ml vin alb
    • 2 linguri cu unt
    • 3 galbenusuri crude
    • 500 gr smantana
    • 1 franzela feliata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Folsiti un vas special - de metal inoxidabil sau de otel, gen Zepter - pe care il puteti aseza direct pe masa atunci cand mancarea este gata.
  2. Taiati svaiterul felii subtiri si puneti vasul pe flacara mica. Lasati sa se topeasca branza, adaugati vinul alb si amestecati in vas cu o lingura de lemn.
  3. Separat bateti galbenusurile cu smantana, omogenizati si rasturnati peste branza. Lasati sa clocoteasca usor, pana cand preparatul se desprinde de peretii vasului. Puneti untul, apoi trageti vasul deoparte.
  4. Feliati franzela, prajiti pe plita, stropiti cu vin si serviti cu fondu. Se serveste cu lingura direct din vasul in care s-a facut.

Recomandari

Aperitive