- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fondu este o mancare elvetiana, delicioasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 250 gr svaiter
- 350 ml vin alb
- 2 linguri cu unt
- 3 galbenusuri crude
- 500 gr smantana
- 1 franzela feliata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Folsiti un vas special - de metal inoxidabil sau de otel, gen Zepter - pe care il puteti aseza direct pe masa atunci cand mancarea este gata.
- Taiati svaiterul felii subtiri si puneti vasul pe flacara mica. Lasati sa se topeasca branza, adaugati vinul alb si amestecati in vas cu o lingura de lemn.
- Separat bateti galbenusurile cu smantana, omogenizati si rasturnati peste branza. Lasati sa clocoteasca usor, pana cand preparatul se desprinde de peretii vasului. Puneti untul, apoi trageti vasul deoparte.
- Feliati franzela, prajiti pe plita, stropiti cu vin si serviti cu fondu. Se serveste cu lingura direct din vasul in care s-a facut.