- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fritata cu ciuperci si dovleac este o omleta delicioasa si foarte buna, mai ales dimineata, la micul dejun.
Ingrediente
- 550 gr dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja)
- 15 gr unt
- 4 linguri ulei
- 150 gr ciuperci
- 2 catei de usturoi sfarimat
- 8 fire de ceapa verde taiate
- 7 oua batute ca la omleta
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se gateste dovleacul 5 minute intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pana cand dovleacul se inmoaie, moment in care se scurge de apa.
- Intr-o tigaie se incalzeste untul si 2 linguri ulei. Se adauga ciupercile si se prajessc 6-8 minute invartindu-le mereu pina sunt rumenite. Se adauga uleiul ramas si se prajeste dovleacul 2-3 minute pana se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se gateste 1 minut, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut.
- Se pun ouale batute peste toata compozitia si se prajesc 4-5 minute psna este rumenita. Se pune tigaia in cuptor sau pe gratar pentru 1-2 minute ca sa se coaca deasupra, apoi se serveste taiata in bucati ca la pizza cu sosuri dupa gust.