- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galusca de cartofi este un aperitiv taranesc pe care il puteti prepara ori de cate ori dori sa mancati ceva traditional.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4 linguri cu unt
- 4 oua
- sare
- 330 ml lapte nefiert
- piper macinat
- 4 linguri cu marar tocat
- 4 linguri cu gris
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti cartofii, ii fierbi in apa cu sare pentru 30 de minute, apoi ii scurgi si-i zdrobesti cu furculita.
- Cat fierb cartofii, pregatesti un amestec din: unt inmuiat, galbenusuri de ou si sare. Fierbi grisul 2-3 minute in lapte, il racesti, il rastorni in vas mare. Amesteci crema de unt si ou si cartofii zdrobiti peste gris, framanti cu mana amestecul, adaugi albusurile batute spuma si piper macinat dupa dorinta, omogenizezi, rastorni in prosop udat si legi prosopul adunandu-1 intr-un nod.
- Pui la fiert intr-o oala mare 4-5 litri de apa, agati prosopul de coada unei linguri, pe care o sprijini de marginile oalei. Lasi prosopul in apa care clocoteste pentru 30 de minute. Desfaci galusca pe un platou mare, acoperi cu marar tocat fin si servesti felii mari din amestec simple sau langa oua ochiuri si legume de sezon, si un pahar cu vin alb usor.