Ghiudem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiudemul este un aperitiv dobrogean foarte gustos, pe care il puteti prepara chiar si din carne de vanat.

Ingrediente

    • 500 gr carne de oaie sau berbec
    • 500 gr carne de vaca
    • 100 gr osanza
    • 125 gr slanina cruda
    • usturoi
    • 500 ml vin
    • chimen
    • sare
    • mate de vaca

Instructiuni de preparare

  1. Carnea, osanza si slanina se toaca prin masina, apoi se amesteca. Pasta obtinuta se freaca cu sare si condimentele pisate si se inmoaie in vin.
  2. Se umplu matele cu aceasta compozitie, se leaga ghiudemul obtinut si se pune la vant cel putin 3 zile, apoi se preseaza cu o scandura si greutati. Se mananca uscat.

Recomandari

Aperitive