Malakoff

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Malakoff este un aperitiv unguresc pe care il puteti prepara si cu cascaval sau mozzarella.

Ingrediente

    • 200 gr svaiter
    • 200 ml lapte
    • 3 linguri cu faina
    • sare
    • 1 ou
    • 2-3 linguri cu pesmet
    • 150 ml ulei
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat din ou, 2 linguri cu faina si lapte, pe care-l sarezi si-l piperezi dupa gust. Aluatul arata ca o smantana groasa.
  2. Tai svaiterul in felii mari cat cutia de chibrituri, treci fiecare felie prin faina, apoi prin aluat si ai grija ca aluatul sa imbrace bine branza.
  3. Prajesti svaiterul in ulei fierbinte, dupa ce ai trecut feliile prin pesmetul intins in strat pe un fund de lemn. Svaiterul il servesti fierbinte, cu paine prajita si vin alb demisec.

Recomandari

Aperitive