- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri este un preparat delicios atat pentru micul dejun cat si pentru cina.
Ingrediente
- 300 gr malai
- 1 l apa
- 200 ml lapte
- 500 gr branza de oi framantata, sau branza de burduf
- 2 linguri cu unt
- 6 oua
- 6 felii de costita sau slanina afumata
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga din apa calda, sare si malai turnat in ploaie. Lasati sa fiarba pe foc mic 1/4 ora, adaugati lapte daca mai are nevoie de lichid. Mamaliga trebuie sa fie moale.
- Turnati un strat de mamaliga intr-o forma unsa cu mult unt, presarati peste mamaliga branza framantata sau branza de burduf si acoperiti cu mamaliga ramasa.
- Faceti cu lingura cuiburi adanci in care puneti cate o felie de slanina sau costita prajita usor in tigaie fara grasime si cate un ou crud. Puneti forma in cuptorul cald pana cand se incheaga ouale.
- Serviti fierbinte dupa ce ati portionat mamaliga in patrate, iar in fiecare patrat ati cuprins si un ou ochi.