Mamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri este un preparat delicios atat pentru micul dejun cat si pentru cina.

Ingrediente

    • 300 gr malai
    • 1 l apa
    • 200 ml lapte
    • 500 gr branza de oi framantata, sau branza de burduf
    • 2 linguri cu unt
    • 6 oua
    • 6 felii de costita sau slanina afumata
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti o mamaliga din apa calda, sare si malai turnat in ploaie. Lasati sa fiarba pe foc mic 1/4 ora, adaugati lapte daca mai are nevoie de lichid. Mamaliga trebuie sa fie moale.
  2. Turnati un strat de mamaliga intr-o forma unsa cu mult unt, presarati peste mamaliga branza framantata sau branza de burduf si acoperiti cu mamaliga ramasa.
  3. Faceti cu lingura cuiburi adanci in care puneti cate o felie de slanina sau costita prajita usor in tigaie fara grasime si cate un ou crud. Puneti forma in cuptorul cald pana cand se incheaga ouale.
  4. Serviti fierbinte dupa ce ati portionat mamaliga in patrate, iar in fiecare patrat ati cuprins si un ou ochi.

Recomandari

Aperitive