- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu dovleac la cuptor este un preparat foarte gustos si aromat, pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 100 gr faina
- 1 litru lapte
- 2 linguri ulei
- 400 gr dovleac
- 400 gr dovleac
- 2 oua
- 100 gr unt
- 25 gr drojdie
- sare
- 100 gr smantana
- zahar
Instructiuni de preparare
- Malaiul cernut se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele fiert in clocot, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Se adauga apoi ouale, untul, uleiul, zaharul, faina, drojdia si sarea, amestecand energic, pana se obtine consistenta unei smantani.
- Se ia o tava, se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia obtinuta, care se impaneaza cu dovleac, taiat cubulete de marime potrivita. Se da la cuptorul bine incins in prealabil si se lasa cam o jumatate de ora. Se serveste fierbinte, in farfurii adanci, cu o lingura de smantana deasupra.