- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga pripita este acea mamaliga clasica pe care cu totii o preparam in casa cand dorim sa schimbam ceva in meniu.
Ingrediente
- 300 gr malai
- 1 l apa (sau: zer, jintita, lapte nefiert)
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Puneti la fiert in ceaun 1 litru de apa, zer sau lapte nefiert. Lasati sa se incalzeasca la foc mare pana la punctul de fierbere. Sarati. Puneti malaiul in ploaie, amestecati energic cu o lingura de lemn sau cu melesteul pentru ca, prin fierbere, malaiul sa nu faca mici cocoloase. Invartiti lingura dintr-o parte in cealalta, iar cand a inceput sa fiarba, ridicati mamaliga de pe fundul ceaunului de cateva ori si amestecati iar.
- Lasati sa fiarba la foc potrivit 1/4 ora, neteziti mamaliga cu lingura umeda, rasturnati pe un fund de lemn.
- Serviti mamaliga'pripita cu: branza proaspata de vaci si smantana, branza de oi, unt si smantana; sarmalute; tocanite de orice fel; pastrama sau carnati de casa.