- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliguta cu branza unt si oua la cuptor este foarte buna si gustoasa, fiind un preparat indragit mai ales de copii.
Ingrediente
- 1,5 l apa
- 400 gr malai
- sare
- 3 linguri cu unt
- 300 gr branza telemea data pe razatoare sau branza framantata de oi
- 2 oua
- 3 linguri cu smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga obisnuita din apa foarte calda, sare si malai pus in ploaie. Fierbeti la foc mic amestecand cu lingura de lemn sau cu facaletul pentru a obtine o mamaliga fara cocoloase.
- Ungeti cu unt cat incape intr-o lingura o forma de sticla sau de teflon, puneti un strat de mamaliga, presarati branza peste mamaliga. Pastrati 2-3 linguri pentru ultimul strat. Puneti peste stratul de branza alt strat de mamaliga, intindeti tot untul ramas.
- Ultimul strat de mamaliga va primi: branza, ouale batute cu smantana si putina sare. Puneti forma la cuptor pentru 20 minute. Serviti mamaliga taiata felii mari.