- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliguta in paturi este un preparat foarte gustos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece la micul dejun sau la cina.
Ingrediente
- 3,5 litri apa
- 100 gr unt
- 200 gr cas
- 200 gr smantana
- sare
- 1 kg malai
- 200 gr branza de burduf
- 200 gr urda
- 200 gr cascaval
- 200 gr branza telemea
Instructiuni de preparare
- Cand fierbe apa, se pun sarea si malaiul, ca pentru mamaliga. Se unge o cratita cu unt si se incinge. Dupa ce untul s-a topit, se toarna primul strat de mamaliga, gros de cel mult 2 cm.
- Deasupra, se pune un strat de cas si altul, mai subtire, de mamaliga. Se pun apoi straturi -telemea, mamaliga, urda, mamaliga, branza de burduf, mamaliga. Deasupra, se pune cascavalul ras, frecat cu smantana, si se da la cuptor la foc mic.