Mere cu gem de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele cu gem de caise sunt nemaipomenite la micul dejun!

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 200 gr gem de caise
    • 150 gr miere de albine
    • 1 lamaie
    • 100 gr migdale
    • 2 linguri rom

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg mere potrivit de mari, acrisoare si sanatoase. Se spala bine si se scobesc in interior, scotand casuta cu seminte. In golul care s-a format astfel se pun cate 1 -2 lingurite, depinde cat incape, de gem de caise.
  2. Se pun merele umplute intr-o tava, iar peste ele se toarna un sirop facut din miere dizolvata in apa si amestecata cu zeama de la o lamaie. Se asaza merele in tava, se pune tava in cuptor, la foc moderat, lasand-o pana se coc merele cca de 30 de minute. Din cand in cand, se stropesc cu siropul din tava.
  3. Cand sunt gata merele, se scot, se lasa sa se racoreasca pufin si se impaneaza cu migdale intregi. Se servesc reci, pudrate cu zahar si stropite cu rom.

Recomandari

Aperitive