- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele cu gem de caise sunt nemaipomenite la micul dejun!
Ingrediente
- 1 kg mere
- 200 gr gem de caise
- 150 gr miere de albine
- 1 lamaie
- 100 gr migdale
- 2 linguri rom
Instructiuni de preparare
- Se aleg mere potrivit de mari, acrisoare si sanatoase. Se spala bine si se scobesc in interior, scotand casuta cu seminte. In golul care s-a format astfel se pun cate 1 -2 lingurite, depinde cat incape, de gem de caise.
- Se pun merele umplute intr-o tava, iar peste ele se toarna un sirop facut din miere dizolvata in apa si amestecata cu zeama de la o lamaie. Se asaza merele in tava, se pune tava in cuptor, la foc moderat, lasand-o pana se coc merele cca de 30 de minute. Din cand in cand, se stropesc cu siropul din tava.
- Cand sunt gata merele, se scot, se lasa sa se racoreasca pufin si se impaneaza cu migdale intregi. Se servesc reci, pudrate cu zahar si stropite cu rom.