- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu sufleu de cascaval este un aperitiv delicios care va lasa pe toata lumea cu gura cascata datorita eromei delicate.
Ingrediente
- 8 rosii tari
- 80 gr unt
- 400 ml lapte dulce
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 200 gr cascaval ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Rosiile se spala, apoi se taie un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiil, se pun cu deschizatura in jos pe un fund de lemn, ca sa se scurga.
- Untul se pune intr-o tigaie pe foc si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna laptele cate putin, amestecand mereu pana devine ca o ciulama.
- Se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, sare, cascavalul ras si albusurile batute spuma. Cu aceasta pasta se umplu rosiile, se acopera cu capacelul, se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins. Cand capacelul s-a ridicat si se vede pasta rumenita, se scot si se servesc.
- Rosiile umplute cu sufleu de cascaval se prepara si se coc numai cu 30-40 de minute inainte de a servi, deoarece trebuie servite calde.