- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu pasta de peste este aperitivul ideal pentru orice ocazie, fie ca e vorba de o cina in familie sau de sarbatoare, ele vor fi cu siguranta pe placul tuturor.
Ingrediente
- 500 gr peste proaspat
- 200 ml ulei
- 9 rosii
- 200 ml lapte
- sare
- usturoi
- 1 lingurita piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se desface pestele si se curata de oase, apoi se pune in 100 ml de ulei fierbinte (daca se poate de masline). Se sfarama pestele cu o lingura de lemn, apasand tare pana se face ca o pasta.
- Se adauga o lingurita cu usturoi pisat, piper macinat, restul de ulei si laptele. Se freaca bine, pe foc mic si se lasa sa fiarba pana cand scade si ramane ca o pasta.
- Se lasa pasta sa se raceasca, apoi se ia cu o lingurita si se umplu rosiile scobite de miez, care apoi se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.