Mini rulourile de peste umplute cu raci se pot servi ca aperitiv fiind de mare efect la mesele in familie, cand doriti sa va impresionati mesenii. Delicios si rapid acest aperitiv poate fi servi in maxim 6 ore din momentul prepararii.
Se curata arpagicul si se toaca marunt, care apoi se caleste intr-o lingura de unt fierbinte pana devine sticlos si se pune deoparte. Fileurile de peste se sterg bine, se taie in doua pe lungime si se condimenteaza cu sare, piper si putin suc de lamaie. Se amestec? 90 gr de carne de rac cu o lingura de arpagic. Fileuri se ung cu amestecul astfel obtinut, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.
Restul de arpagic se reincalzeste, se stinge cu vin si supa de legume. Deasupra se pun mini-rulourile, se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mediu. Intre timp se fierbe orezul in apa clocotinta, cu sare, timp de 10 minute conform instructiunilor de pe ambalaj iar Spanacul se caleste in restul de unt fierbinte.
Mini-rulourile se scot din sos si se pastreaza la cald. La sos se adauga smantana, se lasa 2-3 minute sa fiarba la foc mic pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper dupa gust iar apoi restul de carne de rac si icrele. Orezul se preseaza intr-o ceasca sau intr-o forma mica si se rastoarna pe farfurie. Se serveste cu mini-rulourile de peste, spanac ?i sos