- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mucenicii moldovenesti sunt foarte aromati si usor de preparat, fiind foarte indragiti de copii.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 300 ml lapte
PENTRU SIROP:
- 200 gr zahar
- 200 gr miere de albine
- 250 gr nuci tocate
- 400 ml apa
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat moale din ingredientele indicate (drojdia se freaca intai cu putin zahar). Se lasa la crescut, acoperit, la loc caldut. Se fac din ei colacei in forma de 8, se pun pe o tava tapetata cu faina si se lasa iar sa mai creasca pufin, acoperiti, la loc caldut. Se ung usor cu ou batut si se coc la foc moderat.
- Intre timp, se face siropul: se fierbe apa cu zaharul, timp de 5 minute. Cand mucenicii sunt gata, se scot si se lasa sa se raceasca putin (nu complet), apoi se pun intr-un castron si se toarna peste ei siropul clocotit. Se servesc cu nuci presarate deasupra si stropiti cu miere.