Mucenici muntenesti fierti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mucenicii muntenesti fierti sunt foarte usor de preparat si apetisanti in acelasi timp.

Ingrediente

    • 1 kg aluat de taitei
    • 3 litri apa
    • 350 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • coaja rasa de portocala
    • 1 1/2 lingurita sare
    • 1 baton de scortisoara
    • 500 gr nuci pisate
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se face un aluat tare din faina, apa si sare. Din acest aluat se fac suluri mici care se subtiaza intre palme. Se fac pe deget mici colacei de aluat si se intind pe o panza presarata cu faina. 
  2. Se lasa colaceii la uscat pana a doua zi. Se pune apa la fiert cu coaja de lamaie, coaja de portocala, zaharul, sarea si vanilia. Se lasa la fiert pana se aromeaza bine si se scot mirodeniile.
  3. Se da drumul colaceilor in apa clocotita, impreuna cu faina de pe panza. Se amesteca permanent pentru a nu se forma cocoloase si se lasa la fiert 25-30 de minute. 
  4. Nucile nu se pun la fiert ca sa nu se innegreasca zeama. intr-un castron, se face un amestec din nuci pisate, zahar pudra, vanilie si scortisoara care se presara peste mucenici in momentul in care sunt serviti.

Recomandari

Aperitive