- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta cu slanina este numai buna la micul dejun,alaturi de muraturi sau de o salata de cruditati.
Ingrediente
- oua
- 1 ceapa
- 200 gr slanina afumata
- 1/2 gogosar rosu
- verdeata
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se taie slanina in fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se aseaza pe fundul unei cratite de fonta si se lasa la foc mic la rumenit, intoarcand si pe partea cealalta. Se adauga ceapa tocata in pestisori si cand devine aurie se rastoarna ouale batute in care s-a adaugat sare si piper dupa gust.
- Se orneaza omleta pe deasupra cu fasii de gogosar si se acopera pana se coace.
- Se ridica de pe foc, se pune pe un platou si se presara verdeata tocata.