- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastrama de porc este un preparat de iarna foarte gustos si care il puteti servi la orice ora.
Ingrediente
- 1 kg carne
- 1 lingura cu sare
- 3 gr piper
- 1 gr silitra
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 capatana de usturoi
- 1 ramura de cimbru
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, boiaua, frunzele de cimbru maruntite si se amesteca.
- Se taie carnea fasii late de 5-6 cm, groase de 2-3 cm, se freaca fiecare fasie cu amestecul de condimente.
- Se asaza bucatile de carne intr-un vas emailat, se acopera cu restul de condiment, se pune o greutate deasupra si se lasa asa 3-4 zile la temperatura de 10-15°C.
- Se leaga bucatile de carne cu sfoara si se atarna la fum cald pentru 2 zile, apoi se poate servi ca aperitiv.