- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateul fin de pui este gustarea perfecta pentru a incepe o noua zi, sau de ce nu poate fi folosit la preparea oualelor umplute, ca aperitive.
Ingrediente
- 750 ml lapte
- 1 ceapa mica
- sare
- 400 gr ficatei de pui
- 100 gr unt
- 1 catel de usturoi
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Pune ficateii curatati la fiert in laptele cald in care ai pus putina sare. Dupa ce au fiert ficateii, scurge laptele si lasa-i sa se raceasca.
- Da ceapa si usturoiul pe razatoarea mica si pune-le peste ficateii fierti. Adauga sare si piper, dupa gust, cateva linguri de lapte fiert si paseaza totul cu mixerul. Adauga untul, la temperatura camerei, si amesteca pana cand compozitia devine omogena si fina.
- Pateul se pastreaza la rece cateva ore, apoi se poate servi.