- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateul picant de pui etse perfect pentru aceia dintre dvs care prefera gustul putin picant.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 2 lignuri coniac
- ulei
- cimbru
- 500 gr ficatei de pui
- 50 ml smantana
- 1 morcov
- sare
- piper macinat
- chilli
Instructiuni de preparare
- Spala ficatii in apa rece apoi pune-i la calit in ulei incins. Presara sare, piper si cimbru, dupa gust, si cand sunt gata scoate-i si lasa-i sa se racoreasca.
- In uleiul ramas, caleste morcovul taiat cubulete sau dat pe razatoare, apoi scoate-i pe o farfurie.
- Pune ficateii in blender impreuna cu untul, coniacul, putina sare si piper, daca este nevoie, si amesteca pana obtii o crema fina. La final, presara chilli cat sa-i dai gust putin picant si morcovul calit.
- Pateul picant se pastreaza la rece cateva ore inainte de a fi servi.