- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un desert sau o gustare dulce si aromata perele glasate sunt perfecte.
Ingrediente
- 1 kg pere tari
- sucul de la 1/2 lamaie
PENTRU SIROP:
- 250 gr zahar
- 300 ml apa
- 1 ciosor
- coaja de lamaie si de portocala
- 50 gr frisca
- 1 lingura rom
Instructiuni de preparare
- Se curata perele fara sa li se scoata coditele si samburii. Se acopera cu apa si zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. intr-o cratifa se pun apa, zahar, mirodenii si se pune siropul sa fiarba. Se adauga perele in sirop, se acopera cu capac si se lasa la fiert 15 minute, pana se inmoaie fructele.
- Se pun perele fierte intr-un castron. Se scade siropul in care au fiert pana se ingroasa, se toarna peste pere si se serveste foarte rece cu frisca stropita cu rom.