- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piftia banateana este foarte gustoasa si aromata, numai buna in zilele geroase de iarna...
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 5 oua
- 2 linguri mustar boabe
- 1 piept mare de pui
- 1 telina
- 200 gr mazare din conserva
- 3 plicuri gelatina
- sare
Instructiuni de preparare
- Taiati pipetul de pui in bucati mari, iar legumele radacinoase ( telina, morcovii, radacina de patrunjel) se curata, se spala, apoi se pun la fiert impreuna cu carnea in apa cu sare si cu boabele de mustar.
- Cand legumele s-au fiert, stecurati zeama si amestecati in ea gelatina dizolvata in putina apa. Separat fierbeti ouale, apoi taiati carnea in bucatele mai mici.
- Scurgeti si spalati bine mazarea cu apa rece, iar restul legumelor taiati-le fasii. Asezati legumele si carnea pe fundul unui vas, turnati zeama deasupra si lasati vasul la rece pana se incheaga bine, apoi puteti servi.