Piftie banateana- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia banateana este foarte gustoasa si aromata, numai buna in zilele geroase de iarna...

Ingrediente

    • 2 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 5 oua
    • 2 linguri mustar boabe
    • 1 piept mare de pui
    • 1 telina
    • 200 gr mazare din conserva
    • 3 plicuri gelatina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taiati pipetul de pui in bucati mari, iar legumele radacinoase ( telina, morcovii, radacina de patrunjel) se curata, se spala, apoi se pun   la fiert impreuna cu carnea in apa cu sare si cu boabele de mustar.
  2. Cand legumele s-au fiert, stecurati zeama si amestecati in ea gelatina dizolvata in putina apa. Separat fierbeti ouale, apoi taiati carnea in  bucatele mai mici.
  3. Scurgeti si spalati bine mazarea cu apa rece, iar restul legumelor taiati-le fasii. Asezati legumele si carnea pe fundul unui vas, turnati zeama deasupra si lasati vasul la rece pana se incheaga bine, apoi puteti servi.

Recomandari

Aperitive