Piftie cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa care o puteti prepara atat pentru masa de Craciun cat si oricand doriti. Carnea de porc puteti sa nu o puneti. E alegerea dumneavoastra si cum doriti sa fie ornata piftia.

Ingrediente

    • 1,500 kg de picioare de porc
    • 500 gr de ciuperci
    • 1 capatana mare de usturoi
    • 2 morcovi
    • 2 oua
    • 1 plic de gelatina sau 2-3 foi de gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Cureti picioarele de porc, le oparesti, le speli si le pui la fiert intr-un vas mare cu apa. Dupa ce dau in clocot, iei spuma si adaugi morcovii intregi, spalati si curatati dinainte. Fierbi totul aproape 3 ore fara sa mai adaugi deloc apa, dupa care scoti picioarele de porc si morcovii.
  2. In zeama rezultata in urma fierberii pui usturoiul pisat cu sare, gelatina dizolvata in apa si amesteci foarte bine.Strecori totul printr-o sita deasa.
  3. Ciupercile curatate si spalate le pui la fiert intregi in apa cu sare. Le lasi sa fiarba la foc mediu 20 de minute. Ouale le pui la fiert in alt inbric cu apa si sare.
  4. Ungi castroanele in care urmeaza sa pui piftia cu ulei,pentru a putea rasturna usor pe farfurie. Asezi pe fundul castoanelor ciuperci, felii de morcov fiert, felii de oua fierte tari api carnea luata de pe picioarele de porc. Torni zeama si dai piftia la rece pana se incheaga (de preferat o noapte intreaga).
  5. Inainte de a fi consumata rastorni piftia pe un platou sau farfurie astfel incat ornamentele de ciuperci , morcov si ou sa ochii celor care o vor consuma.

Recomandari

Aperitive