Piftie de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia de cocos este un aperitiv de nelipsit de pe masa de craciun. Servita rece si preparat din cocos de tara, gustul ei este delicios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 1 cocos mare
    • 1 ceapa
    • 1 os de vitel
    • 6 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cocosul se curata, se spala, apoi se taie in bucati care se pun intr-o oala mare impreuna cu osul de vitel, ceapa curatata intreaga. Se toarna apa sa treaca  cam  15 cm de carne si se lasa sa fiarba fara capac, la foc mic, fara sa dea in clocote mare.
  2. Cand carnea s-a fiert pe jumatate se adauga o lingura de sare. Cand apa a scazut la jumatate se incearca intre degete putina supa si daca degetele se lipesc este  gata.
  3. Se ia oala de pe foc, se strecoara, se lasa putin sa se raceasca zeama si se pune in ea usturoiul pisat, apoi se amesteca si se gusta.  Cand zeama are un gust placut de usturoi, se strecoara si se lasa sa se limpezeasca bine.
  4. Carnea se scoate de pe oase, se asaza in castronele, se toarna zeama cat sa acopere carnea, apoi se dau la rece.
  5. Cand piftia s-a intarit, se poate servi, insotita, dupa plac,  de zeama de lamaie sau boia de ardei dulce.

Recomandari

Aperitive