- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plicurile din foietaj cu piure de mere si martipan trebuie sa le incercati in zilele speciale din viata dvs, pentru ca sunt delicioase, gustoase si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 pachet de foietaj (425 gr)
- 8 lingurite piure de mere
- 2 linguri gem de caise, incalzit si stors
- 1 ou batut
- 125 gr martipan auriu
- 30 gr fulgi prajiti de migdale
Instructiuni de preparare
- Incalziti cupotrul si captusiti o tava de copt mare cu hartie de copt. Desfaceti foietajul si taiati-l in 8 patrate de dimensiuni egale. Ungeti fiecare patrat cu ou batut si puneti o lingurita de piure de mere in mijlocul fiecaruia.
- Rulati martipanul cu mana, fromand un cilindru gros de 5 cm lungime, si taiati-l in 8 portii. Asezati cate o bucata de martipan peste piureul de mere, pe fiecare patrat din foitaj. Impaturiti patratele in forma de plic peste martipan. Strangeti fiecare colt intre degete, pentru a inchide pateul. Puneti plicurile pe tava pregatita, ungeti-le cu ou batut si coaceti-le 20 de minute, pana cresc si se rumenesc.
- Cand sunt gata mutati pateurile pe un grilaj de sarrma si ungeti-le cu gemul de caise stors si presarati peste ele fulgi prajiti de migdale.