- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Quesadilla con carne este un preparat mexican foarte aromat si gustos, el putand sa fie preparat si cu carne de curcan sau pui.
Ingrediente
- 400 gr friptura de vita
- 4 lipii de porumb/tortilla
- 6 linguri sos guacamole
- piper macinat
- 200 gr branza Cheddar
- 2 rosii
- 2 linguri ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se rade branza, se imparte i doua, iar rosiile se taie in cubulete marunte.
- Se pune o tigaie la incins, se toatna o lingura cu ulei, apoi se asaza lipia. Se unge cu sos guacamole, se asaza jumatate din cantitatea de carne, apoi se asaza jumatate din branza rasa. Se intinde un styrat de rosii, se drege gustul de sare si piper, apoi se acopera cu o alta lipie si se acopera tigaia cu un capac.
- Dupa 3 minute, se intoarce tortilla cu o paleta si se acopera iarasi tigaia cu capac, iar dupa 3-4 minute, se scoate pe un blat de lemn. Din ingredientele ramase se mai prepara inca o quesadilla, apoi se taie cu o rola in 4 sau in 6 bucati care se servesc fierbinti cu sos salsa dulce sau iute.