- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu orez este uyn aperitiv delicios de vara pe care il puteti consuma atat ca;ld cat si rece.
Ingrediente
- 8 rosii mari
- 4 cepe
- 2 linguri menta proaspata tocata
- 2 oua
- 300 gr orez
- 100 gr branza feta
- 2 linguri patrunjel tocat
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Rosiile se spala bine, apoi se taie la fiecare cate un capacel si se scoate cu atentie pulpa, lasand apoi rosiile la scurs pe un gratar, pastrand insa zeama scursa de la ele.
- Se amesteca orezul cu ceapa tocata, branza feta maruntita, menta, patrunjelul, ouale batute, sucul de la rosii, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Cu amestecul obtinut se umple rosiile, li se pune capacel si se pun intr-o tava unsa cu ulei, apoi se pun in cuptorul incins pentru 15 minute, la foc moderat.
- Cand sut gata se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi.