Rosii umplute cu salata de castraveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu salata de castraveti este un aperitiv aromat, plin de vitamine si foarte racoritor in acelasi timp.

Ingrediente

    • 6 rosii mijlocii
    • 1 cartof fiert
    • 4 catei de usturoi
    • 2 castraveti tineri
    • 2 ardei grasi
    • 50 ml ulei
    • 2 linguri cu otet
    • 1 lingura cu miere
    • sare
    • piper macinat
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Se spala castravetii, se taie felii, se acopera cu sare pentru 10 minute, dupa care se freaca usor si se spala cu apa rece si se scurg in sita.
  2. Rosiile, spalate si golite de miez, se lasa la scurs pe un prosop curat sau pe o sita, se intorc, se umplu cu: un miez tocat de rosie, usturoi tocat fin, un cartof fiert dat pe razatoare sau taiat felii subtiri, rondele de ardei si castravetii spalati, totul amestecat bine si condimentat cu ulei, otet, sare, miere de albine, piper macinat si marar tocat.
  3. Rosiile umplute se asaza pe un platou si se lasa in frigider 2 ore, se scot si se servesc cu paine proaspata, ca aperitiv sau un fel de mancare.

Recomandari

Aperitive