- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu salata ruseasca trebuie sa le incercati deoarece sunt gustoase si foarte apetisante.
Ingrediente
- 8 rosii
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 1 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura cu mustar
- 6 linguri cu ulei
- masline
- 1 salata verde
- 1/2 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 persoane
- Se spala legumele, se curata de coaja, se taie felii si se pun la fiert in apa calda. Se scot, se scurg, se taie cuburi mici. Se pastreaza 1 morcov si un cartof care se farama cu furculita, se amesteca omogen cu 1 lingura cu mustar si se face o maioneza de post, turnand uleiul cate putin.
- Maioneza se sareaza usor, se subtiaza cu zeama de lamaie si se toarna peste legume. Salata se omogenizeaza, se imparte in opt gramajoare si se umplu rosiile golite de miez.
- Rosiile primesc cate o maslina in mijlocul umpluturii, se pun la rece si se servesc ca aperitiv sau ca un fel de mancare.