- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de carne cu glazura dulce picanta este un aperitiv care nu trebuie sa lipseasca de la evenimentele importante din viata dvs!
Ingrediente
- 1 legatura patrunjel
- 2 catei usturoi
- 50 gr parmezan ras
- 3 oua
- 250 gr ricotta
- piper macinat
- sare
- 500 gr carne tocata vita
- 500 gr carne tocata porc
- 2 linguri pesmet
- 1-2 ardei iuti uscati (optional)
- 200 gr fasole verde
PENTRU GLAZURA:
- 1 lingura mustar picant
- 150 gr ketchup dulce
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sos worcester
Instructiuni de preparare
- Amestecam carnea tocata cu ouale, ricotta foarte bine scursa, parmezanul ras, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, 2 ardei iuti uscati tocati fin, sare si piper dupa gust. Daca amestecul nu este compact adaugam 1-2 linguri de pesmet ca sa legam bine mixul de carne.
- Intindem pe masa o foaie de hartie de copt iar deasupra ei punem biluta de carne pe care o aplatizam cat de bine putem cu mainile usor umede.
- Asezam peste carne o alta foaie de hartie de copt si incepem sa intindem carnea cu ajutorul unui facalet intr-o “foaie” de cca 2 cm. Indepartam hartia de copt, si asezam peste carne, legumele alese.
- Rulam carnea cu ajutorul foii de dedesubt si strangem bine capetele. Asezam rulada in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, o ungem cu putin ulei de masline si o bagam in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 1 ora si 20 minute.
- Pentru prepararea glazuri amestecam ketchup-ul cu mustarul, zaharul si 1 lingurita sos worcester.
- Dupa 30 minute, cand rulada noastra incepe deja sa se rumeneasca usor, deschidem usa cuptorului, ungem rapid toata rulada cu un strat de glazura si inchidem usa cuptorului.
- Dupa inca 30 minute, o ungem din nou si o lasam la cuptor inca 15-20 minute.
- O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, dupa care o taiem si o asezam pe un platou. Se poate servi calda sau rece.