Rulada de carne cu glazura dulce picanta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de carne cu glazura dulce picanta este un aperitiv care nu trebuie sa lipseasca de la evenimentele importante din viata dvs!

Ingrediente

    • 1 legatura patrunjel
    • 2 catei usturoi
    • 50 gr parmezan ras
    • 3 oua
    • 250 gr ricotta
    • piper macinat
    • sare
    • 500 gr carne tocata vita
    • 500 gr carne tocata porc
    • 2 linguri pesmet
    • 1-2 ardei iuti uscati (optional)
    • 200 gr fasole verde

    PENTRU GLAZURA:

    • 1 lingura mustar picant
    • 150 gr ketchup  dulce
    • 1 lingurita zahar
    • 1 lingurita sos worcester

Instructiuni de preparare

  1. Amestecam carnea tocata cu ouale, ricotta foarte bine scursa, parmezanul ras, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, 2 ardei iuti uscati tocati fin, sare si piper dupa gust. Daca amestecul nu este compact adaugam 1-2 linguri de pesmet ca sa legam bine mixul de carne.
  2. Intindem pe masa o foaie de hartie de copt iar deasupra ei punem biluta de carne pe care o aplatizam cat de bine putem cu mainile usor umede.
  3. Asezam peste carne o alta foaie de hartie de copt si incepem sa intindem carnea cu ajutorul unui facalet intr-o “foaie” de cca 2 cm. Indepartam hartia de copt, si asezam peste carne, legumele alese.
  4. Rulam carnea cu ajutorul foii de dedesubt si strangem bine capetele. Asezam rulada in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, o ungem cu putin ulei de masline si o bagam in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 1 ora si 20 minute.
  5.  Pentru prepararea glazuri amestecam ketchup-ul cu mustarul, zaharul si 1 lingurita sos worcester.
  6. Dupa 30 minute, cand rulada noastra incepe deja sa se rumeneasca usor, deschidem usa cuptorului, ungem rapid toata rulada cu un strat de glazura si inchidem usa cuptorului.
  7. Dupa inca 30 minute, o ungem din nou si o lasam la cuptor inca 15-20 minute.
  8. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, dupa care o taiem si o asezam pe un platou. Se poate servi calda sau rece.

Recomandari

Aperitive