- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sparanghelul Pompadour este un aperitiv aromat, gustos si usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr sparanghel alb
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina
- 2 linguri cu otet de vin
- 2 galbenusuri
- sare
- nucsoara praf
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Incalziti untul intr-o cratita mica si usor de manuit, pana la punctul de topire. Turnati in cratita 2 linguri de faina, omogenizati folosind lingura de lemn pana obtineti o pasta uniforma. Subtiati amestecul cu apa calda in care ati pus 2 linguri cu otet din vin. ingrosati sosul cu restul de faina.
- Frecati spuma galbenusurile, sarati si condimentati cu praf de nucsoara. Subtiati cu lapte turnat cate putin. Trageti cratita cu sosul de unt de pe foc amestecati cu sosul de ou, omogenizati.
- Puneti sosul sa fiarba in bain-marie. Folositi o cratita in care puneti apa la fiert. Cand apa da in clocot asezati cratita cu sos in cratita cu apa fierbinte, sprijinind toartelede marginea cratitei mari. Amestecati in sos cu lingura de lemn pana cand fierbe faina dm sos - 10-15 min.
- Pregatiti sparanghelul: alegeti partea lemnoasa, pe care o aruncati; spalati fiecare fir de sparanghel in apa clocotinda 1/4 ora. Sparanghelul nu trebuie sa se inmoaie, se serveste crocant. Scoateti sparanghelul din apa, scurgeti-l in sita impartiti-l in farfurii.
- Turnati sosul cald peste sparanghel, serviti cu felii de paine prajita.