- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de legume este aperitivul ideal pentru gustarile de dupa masa sau de ce nu, daca este sevit rece, poate fi un mic dejun foarte sanatos.
Ingrediente
- 300 gr morcovi
- 400 gr telemea de vaca
- 4 oua
- 200 gr parmezan
- 300 gr conopida
- 300 gr broccoli
- 50 gr unt
- sare
- 4 linguri pesmet
- 1 legatura marar verde
- smantana sau iaurt pentru ornat
Instructiuni de preparare
- Broccoli si conopida se desfac in bucati mai mici si se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt fierte se scurg intr-o strecuratoare, apoi se pun intr-un bol.
- Morcovii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se taie rondele si se pun in vasul cu conipida si broccoli. Peste ele se adauga untul, pesmetul, telemeaua rasa si ouale, unul cate unul. Se condimenteaza cu sare si cu mararul verde tocat marunt.
- Se amesteca usor compozitia, apoi se toarna intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet. Se presara parmezan ras, apoi se baga tava la cuptor, pana cand se rumeneste frumos.
- Cand sufleul este gata , se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se serveste cu iaurt sau smantana.