- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateul de ficat este un aperitiv delicios si apetisant pe care il poti servi pe felii de paine prajita sau cu el poti umple ouale fierte.
Ingrediente
- 6-8 ficatei de pasare sau 1 ficat de porc (1/2 ficat de vitel)
- 1 ceapa mare
- 5-6 catei de usturoi
- 1/2
- franzela
- sare
- piper macinat
- 100 gr unt,
- 200 ml lapte nefiert
- legume de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti ficatul, il pui la foc cu apa rece, clocotesti 2-3 minute,apoi arunci apa si speli ficatul pe care il pui la fiert, la foc mic intr-un vas curat, cu apa calda amestecata cu lapte si 1 lingurita cu sare.
- Dupa 30 de minute racesti ficatul, il tai felii, il pui in cratita cu ceapa si usturoiul tocate si le prajesti in 50 gr unt pana cand ceapa devine sticloasa. Racesti amestecul, il treci prin masina de tocat cu sita deasa, amesteci intr-un castron adanc cu miez de franzela (inmuiat in laptele in care a fiert ficatul) bine faramitat, sare si piper macinat.
- Untul ramas, inmuiat si frecat pana devine spuma, il amesteci peste pasta de ficat. Asezi pateul pe farfurie, decorezi cu legume de sezon taiate sferturi si servesti cu paine de casa si vin rosu.